section-2f5a603

simvolika

Символика на паметниците

Паметниците са най-яркия публичен материален символ, който остава след смъртта на нашите близки и роднини. Въпреки различния дизайн на паметниците - изгледа и външния им вид отразяват значимостта на покойния и хората, които е оставил след него. Изработката и грижата за паметниците не означава непременно сериозен ангажимент.

Специално подготвените служители и консултанти с дългогодишен опит в изработката и облагородяването на гробни места.

14

дни срок на изработка
след приемане на поръчката

10

години
гаранция

uslugi

Нашите услуги

Изработка на надгробен паметник

Обикновено надгробните паметници се изработват от мрамор, гранит или варовик. Възможна е употребата на повече от един камък с цел – реализация на сложна композиция от различни цветове.

Абонаментна поддръжка

В случай, че близките на покойния живеят нямат възможност да се грижат за гроба – живеят в друго населено място или са трудно подвижни, както и за публични личностти, за които е предвидено бюджетно финансиране за поддръжка на паметника.

Реставрация

Почистване и поддръжка на гробни места, изрязване и изкореняване на дървета на гробното място, изкопаване и зариване на гробното място, реставрация на стари гробни места чрез повдигане на рамки, почистване и полиране на паметници.

konstruktsia
https://monument.bg/wp-content/uploads/2022/08/angel-1-710x580.jpghttps://monument.bg/wp-content/uploads/2022/08/angel-1-710x580.jpg

Конструкция на надгробните паметници

Паметна плоча

Надгробния паметник е съставен от вертикална паметна плоча, която е основния елемент на паметника. Плочата съдържа порцеланов портрет или гравирано изображение на покойния, имена, рождена дата и дата на смъртта. Върху паметната плоча може да бъде гравиран допълнителен текст, свързан с покойния. Върху надгробната паметна плоча, също така може да бъде изобразен кръст, звезда или друг символ. Надгробната паметна плоча може да бъде изработена както с правилна четириъгълна форма така и с форма на пламък, звезда или графична композиция. Върху фундамента може да бъде поставена декоративна ваза и орнаментен фенер.

Надгробната паметна плоча може да бъде изработена както с правилна четириъгълна форма така и с форма на пламък, звезда или графична композиция.

Върху фундамента може да бъде поставена декоративна ваза и орнаментен фенер.

Рамка на надгробен паметник

Рамката около гроба е бетонна отливка, облицована с гранит, гранитогрес или мрамор. Гроба може да бъде покрит с плочи, а върху рамката може да има маса.

Традиционно - българският надгробен паметник съдържа паметна плоча поставена обикновенно върху фундамент и рамка около гроба.

Надгробен паметник се поставя обикновено 6 или 12 месеца след смъртта.

predimstva

Защо да изберете нас

Бърза изработка

Срок на изработка 14 дни след приемане на поръчката Лазерно гравиране - Директно гравиране чрез лазер върху мраморната или гранитна плоча

//monument.bg/wp-content/uploads/2022/08/image1-no-water-mark.jpeg
Абонаментна поддръжка

Предлаганата абонаментна поддръжка на гробовете гарантира добрата визия и съхранение на паметника от атмосферните условия, дейности на бездомни животни и вандалски прояви

nashata-rabota
pametnitsi-tripleks

Паметници триплекс

nadgrobni-plochi

Надгробни плочи

Цени от 480 лева

nadgrobni-pametnitsi

Надгробни паметници

Каталог

kontakti
//monument.bg/wp-content/uploads/2022/08/white-pigeons-dove-flying-on-blue-sky.jpg

Свържете се с нас

  • Е-поща: [email protected]

  • Телефон: +359 899 179 717

  • Работна време: Понеделник - Петък от 9 до 17 ч.